Bybanen i Bergen ble realisert for å treffe de stadig økende trafikale utfordringene mot sentrumsnære områder. Første del av banen ble åpnet i 2010 og er blitt et foretrukket kollektivtilbud for mange reisende. W. Giertsen Tunnel med produktet WGT-100 Tunnelhvelv ble valgt som leverandør og produkt for tunnelene på bybanen. Systemet er en komplett letthvelv- og vannsikringsløsning. WGT-100 krever lite vedlikehold og svært effektive reparasjoner gjør at man sikrer kort driftsstans ved en eventuell skade på hvelvet.

 

WGT-100 fra W. Giertsen Tunnel ble valgt som tunnelhvelvløsning også på Bybanen del 2 som åpnet i 2013. Byggherre var opptatt av at løsningen skulle imøtekomme gjeldende reguleringer i tillegg til å være drifts- og kostnadseffektiv. Vår løsning tilfredsstiller krav for bruk i banehvelv.

 

Bygging av Bybanens siste og tredje del startet i 2013. Også her er W. Giertsen Tunnel og systemet WGT-100 valgt som hvelvløsning. Denne delen går fra Lagunen og ut til Bergen Lufthavn, Flesland. Et slikt kollektiv tilbud håper man vil gjøre reisen til og fra flyplassen og nærliggende næringsområder mye mer effektiv enn i dag.

 

W. Giertsen Tunnel vil levere totalt rundt 90 000 m2 med WGT-100 fordelt på alle tre deler av Bybanen i Bergen. I tillegg leverer og monterer vi membran på utvalgte portaler på prosjektet.

 

Les mer om hvilke løsninger WGT leverte til Bybanen her.