Sønnå Kraftverk består av to kraftverk i en felles fjellhall, innerst i Saudafjorden i Rogaland. 

 

Kraftanleggene i Saudafjorden startet opprinnelig sin drift i 1919 og har lang tradisjon for kraftutvinnelse. I 2009 ble Sønnå Kraftverk åpnet av hovedeier Elkem. Det nye kraftverket er et typisk fjellanlegg hvor hele 34 km med nye tunneler er sprengt ut. Som ved de fleste anlegg sprengt ut i fjell utgjør fuktighet og drypp en stor trussel. Spesielt i et anlegg som Sønnå Kraftverk hvor fjellhallene inneholder kostbart og moderne utstyr. 

 

W. Giertsen Tunnel ble hentet inn som spesialist på vannsikring av fjellanlegg med sin patenterte løsning, WG Tunnelduk. Løsningen passer utmerket for bruk i fjellanlegg som eksempelvis kraftverk ettersom man skreddersyr systemet til hvert enkelt prosjekt. 

 

I Sønnå Kraftverk har vi levert og montert vannsikring med WG Tunnelduk i stasjonshall, atkomst, trafo, skinnestoll, ventilkammer og ledningstunnel. 

 

Sønnå Kraftverk er bare ett eksempel på kraftverk i fjell hvor W. Giertsen Tunnel har levert vannsikringsløsninger. Dette er et område vi har bred erfaring med, både på produkt og teknisk drift. Kontakt oss idag for en uforpliktende befaring på ditt anlegg.